Cheeseburgers
Aantal: 6 Burgers
Ingrediënten
- 750g Gehakt
- 1 Ei
- Paneermeel
- 1,5 el Komijnpoeder
- 1,5 el Korianderpoeder
- 2 tl Paprikapoeder
- 1/2 tl Cayennepeper
- 3 teentjes Knoflook
- 1 Ui Fijngesnipperd
- 3 el Ketjap Manis
- 2 tl Bruine suiker
- Snuf Zout / Peper Naar smaak
- Klontje Roomboter
- 2 el Olijfolie
- 6 Harde bolletjes
- 6 Plakken cheddar kaas OF old Amsterdam
- 1 rode ui In ringen
- 6 plakken Spek
- 4 Kleine augurkjes Zoetzuur, in dunne plakjes
- 6 el Barbecuesaus
- Sla
Instructies
- Extra nodig: 1 Skillet
Notities
- Meng het gehakt, het ei, de kruiden, panermeel, de ui, knoflook, bruine suiker, ketjap en peper en zout door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel in 6 stukken en vorm er hamburgers van. (Maak eventueel je handen nat om het vormen van de hamburgers makkelijker te maken.)
- Verwarm de skillet en voeg de olijfolie en roomboter toe en bak de hamburgers goudbruin. Let op dat de pan niet té heet wordt, want dan verbranden de burgers en zijn ze nog koud en rauw van binnen. Bak ondertussen de plakjes spek mee.
- Snijd de broodjes open en leg de sla op de broodjes. Leg de augurk op de sla, gevolgd door een plakje spek, de hamburger, cheddar kaas, rode uienringen en de barbecuesaus.