Oer Hollandse Poffertjes
Wil je een keer échte oud Hollandse poffertjes helemaal zelf maken? Dan moet je dit recept zeker proberen!Namens The Windmill wensen wij je vast eet smakelijk!
Aantal: 2 porties
Ingrediënten
- 125 gram Tarwebloem
- 125 gram Boekweitmeel
- 3 dl Lauwe melk
- 1 Ei
- 10 gram Gist
- 2 el Keukenstroop
- 1 Snufje zout
- 80 gram Gesmolten boter
- 1 Poedersuiker
Instructies
- Zeef de beide meelsoorten door elkaar, maak in het midden een kuiltje en giet hierin een klein gedeelte van de lauwe melk waarin de gist is opgelost.
- Strooi het zout langs de buitenste rand van de bloem en begin vanuit het midden te roeren en een beslag te maken.
- Voeg langzamerhand de overige melk, het losgeklopte ei en de stroop toe en laat het beslag 3 kwartier op een warme plaats rijzen.
- Doe wat boter in de poffertjespan, vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en laat de poffertjes lichtbruin worden en laat de bovenkant opdrogen.
- Keer ze om, bak ze aan de andere gaar en dien ze op met een klontje boter en poedersuiker
- ENJOY!