Pompoensoep

 

Vegetarische Pompoensoep

Voorbereiding20 min
Kooktijd10 min
Totaal tijd30 min

Ingrediënten

  • 450g Pompoen Bijv. Flespompoen
  • 1/2 Winterpeen
  • 1 Ui
  • 2 el olie
  • 2tl Venkelzaad
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1tl Kaneel
  • 3tl Paprikapoeder
  • 1 Runderbouillonblokje
  • 1l Water Gekookt
  • 1 Zoete appel
  • 1 scheut Sinaasappelsap Optioneel

Instructies

  • Extra nodig: Sauspan

Notities

Bereidingswijze: 
1.Snipper de ui, snijd de winterpeen in kleine blokjes, snijd de pompoen in blokjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in blokjes.
2.Fruit de knoflook met het venkelzaad en de kaneel aan in de olie. Pas op dat de knoflook niet verbrandt. 
3. Voeg na 2 minuten de gesnipperde ui toe. Roer goed door en voeg vervolgens de winterpeen en pompoen toe. Roer alles door elkaar.
4. Voeg het water toe totdat alles onder water staat. Voeg vervolgens het bouillonblokje, de appel, de paprikapoeder en de sinaasappelsap toe. 
5. Breng het geheel aan de kook. Na 10 minuten is het klaar.
*6. Staafmixer in de buurt? Pureer de soep glad met de staafmixer. 
Lekker met een vers gebakken brood uit de DO. 
Tijdens de feestdagen hanteren we aangepaste openingstijden van zowel onze klantenservice en het magazijn.  Klik hier voor meer informatie