Hamburgerbroodjes

 

Hamburger broodjes

Voorbereiding30 min
Kooktijd2 uur 15 min
Totaal tijd2 uur 45 min

Ingrediënten

  • 250g Tarwebloem
  • 3g Droge gist 1/2 zakje
  • 5g Zout
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 25g Ei Kamertemperatuur
  • 140g Volle melk Kampertemperatuur

Instructies

  • Extra nodig:
    Zonnebloemolie, water, sesamzaadjes, Mengkom, Dutch Oven met Trivet, bakplaat voor de rijs. 

Notities

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en roer door elkaar tot alles goed gemengd is. Pas op dat je het zout en de gist niet op elkaar legt, dan werkt de gist veel minder goed.
2.Kneed alles in ongeveer 20 minuten tot een soepel deeg en maak er een bal van.
3. Vet de mengkom licht in met zonnebloemolie en plaats de bal deeg in de kom. Dek af met plasticfolie. Laat het deeg een uur rijzen zodat het twee keer zo groot wordt.
4. Kneed het deeg heel kort door en verdeel in 4 à 5 stukken. Maak van deze 4-5 stukken bolletjes en laat nog een kwartier rijzen op een bakplaat onder plasticfolie.
5. Besprenkel / bestrijk de bolletjes met een beetje water en bestrooi met sesamzaadjes.
6. Zorg er voor dat de binnenkant van de (brood) DO goed is ingevet met bijvoorbeeld crisco of boter. Doe het bakpapier in de pan en leg de bolletjes in de pan. Laat een ruime afstand tussen de bolletjes omdat ze nog groter worden.
7. Laat de broodjes in de pan nog een uur rijzen.
8. Verwarm de oven of barbecue naar 220°C. Als je een Dutch Oven zonder barbecue of oven gebruikt breng de temperatuur met boven- en onderwarmte naar 220 graden. Na ongeveer 15 minuten zijn de broodjes gaar.
9. Laat de broodjes afkoelen op een rooster
Tijdens de feestdagen hanteren we aangepaste openingstijden van zowel onze klantenservice en het magazijn.  Klik hier voor meer informatie