Will’s aardappelbrood
Aardappelbrood uit de skillet
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 7 gram zout
- 10 gram suiker
- 20 gram vetstof Olie of boter
- 200 gram geschilde aardappel
- 4 dl water
- 1 zakje gist
Instructies
- Kook de aardappel methet water gaar
- maak er een dunne pureevan
- Zorg dat er 4 dl over is en laat dit afkoelen naar ca 25 graden
- Meng de ingredienten door elkaar
- voeg het vetstof en deaardappelpuree toe
- Kneed er een soepel engelijkmatig deeg
- laat dit 2 uur rijzen
- Sla de lucht eruit enverdeel het deeg in bolletjes van 50 gram
- Leg deze op een schaalmet vetvrij papier
- Leg er een doek overheenen laat nogmaals 45 minuten rijzen
- Zet een skillet op dekolen, rol de bollen plat als een pizza en bak deze aan beide zijde goudbruin