Wil’s aardappelbrood

 

Will’s aardappelbrood

Aardappelbrood uit de skillet
Rijzen2 uur 45 min
Totaal tijd3 uur 30 min

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 7 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 20 gram vetstof Olie of boter
  • 200 gram geschilde aardappel
  • 4 dl water
  • 1 zakje gist

Instructies

  • Kook de aardappel methet water gaar
  • maak er een dunne pureevan
  • Zorg dat er 4 dl over is en laat dit afkoelen naar ca 25 graden
  • Meng de ingredienten door elkaar
  • voeg het vetstof en deaardappelpuree toe
  • Kneed er een soepel engelijkmatig deeg
  • laat dit 2 uur rijzen
  • Sla de lucht eruit enverdeel het deeg in bolletjes van 50 gram
  • Leg deze op een schaalmet vetvrij papier
  • Leg er een doek overheenen laat nogmaals 45 minuten rijzen
  • Zet een skillet op dekolen, rol de bollen plat als een pizza en bak deze aan beide zijde goudbruin
Tijdens de feestdagen hanteren we aangepaste openingstijden van zowel onze klantenservice en het magazijn.  Klik hier voor meer informatie