Zuurkoolschotel

 

Zuurkoolschotel

Voorbereiding15 min
Kooktijd1 uur
Totaal tijd1 uur 15 min
Tags: Zuurkool, Zuurkoolschotel

Ingrediënten

Voor de zuurkoolschotel

  • 500 g Rundergehakt
  • 1 Ui
  • 1 Prei
  • 2 el 'The Hungarian' (Frontier Cooking)
  • 2 Appels
  • 500 g Zuurkool
  • 2 handjes Geraspte kaas

Voor de puree

  • 600 g Kruimige Aardappelen
  • 50 ml Melk
  • 25 g Boter
  • Peper & Zout Naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd in stukken
  • Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. 
  • Giet de aardappels af. voeg de boter en al roerende de melk toe tot er een grove puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snij nu de ui, paprika en prei in stukjes en schil de appel en snij die ook in stukjes. 
  • Verhit in de DO wat olie en bak daarin het gehakt rul en gaar. Voeg nu de ui, paprika en prei en “The Hungarian” toe met een klein scheutje water. (Dit is ervoor om de kruiden goed te mengen met het gehaktmengsel)
    Laat even rustig bakken tot de groente zacht is. 
  • Haal de DO even van de kolen af. Verdeel het gehakt mengsel over de bodem. Bedek met de afgegoten zuurkool. Vervolgens verdeel je de appel erover heen en dek volledig af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en doe de deksel op de DO.
  • Leg 5 briketten onder de DO en leg er 12 op de deksel.
    Na ongeveer 30 minuten is de kaas gesmolten en de zuurkoolschotel door en door warm.