Go Back

Oer Hollandse Poffertjes

Wil je een keer ├ęchte oud Hollandse poffertjes helemaal zelf maken? Dan moet je dit recept zeker proberen!
Namens The Windmill wensen wij je vast eet smakelijk!
Voorbereiding15 min
Kooktijd5 min
Rijzen45 min
Totaal tijd1 uur 5 min
Gang: Dessert
Keuken: Nederlands
Tags: Hollands, Poffertjes
Aantal: 2 porties

Ingredi├źnten

  • 125 gram Tarwebloem
  • 125 gram Boekweitmeel
  • 3 dl Lauwe melk
  • 1 Ei
  • 10 gram Gist
  • 2 el Keukenstroop
  • 1 Snufje zout
  • 80 gram Gesmolten boter
  • 1 Poedersuiker

Instructies

  • Zeef de beide meelsoorten door elkaar, maak in het midden een kuiltje en giet hierin een klein gedeelte van de lauwe melk waarin de gist is opgelost.
  • Strooi het zout langs de buitenste rand van de bloem en begin vanuit het midden te roeren en een beslag te maken.
  • Voeg langzamerhand de overige melk, het losgeklopte ei en de stroop toe en laat het beslag 3 kwartier op een warme plaats rijzen.
  • Doe wat boter in de poffertjespan, vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en laat de poffertjes lichtbruin worden en laat de bovenkant opdrogen.
  • Keer ze om, bak ze aan de andere gaar en dien ze op met een klontje boter en poedersuiker
  • ENJOY!