Go Back

Will’s aardappelbrood

Aardappelbrood uit de skillet
Rijzen2 uur 45 min
Totaal tijd3 uur 30 min

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 7 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 20 gram vetstof Olie of boter
  • 200 gram geschilde aardappel
  • 4 dl water
  • 1 zakje gist

Instructies

  • Kook de aardappel methet water gaar
  • maak er een dunne pureevan
  • Zorg dat er 4 dl over is en laat dit afkoelen naar ca 25 graden
  • Meng de ingredienten door elkaar
  • voeg het vetstof en deaardappelpuree toe
  • Kneed er een soepel engelijkmatig deeg
  • laat dit 2 uur rijzen
  • Sla de lucht eruit enverdeel het deeg in bolletjes van 50 gram
  • Leg deze op een schaalmet vetvrij papier
  • Leg er een doek overheenen laat nogmaals 45 minuten rijzen
  • Zet een skillet op dekolen, rol de bollen plat als een pizza en bak deze aan beide zijde goudbruin